+31(85) 002 66 00
Contact

december 25, 2023

Bespaartips voor Vaste Lasten: Zo Bespaar je Tot wel €3000 per Jaar

blog-4

About the author : admin

Vaste lasten vormen een aanzienlijk deel van ons maandelijkse budget, maar met een beetje slimme planning en vergelijking kun je aanzienlijke besparingen realiseren. Hier zijn enkele tips om geld te besparen op je vaste lasten:

 1. Vergelijk Online: Gebruik vergelijkingssites voor internet- en mobiele abonnementen om de beste deals te vinden. Door concurrentie krijg je vaak een betere prijs.
 2. Verzekeringen Herbekijken: Controleer je auto-, huis- en zorgverzekeringen op mogelijke kortingen en overweeg om over te stappen naar een goedkopere aanbieder.
 3. Abonnementen Opschonen: Ga je abonnementen na. Misschien is het tijd om die extra streamingdienst of tijdschriftabonnement te schrappen.
 4. Sportschoolalternatieven: Overweeg thuisfitness of buiten sporten in plaats van een sportschoolabonnement. Dit kan flink besparen.
 5. Kranten en Tijdschriften: Overweeg digitale abonnementen in plaats van papieren versies. Ze zijn vaak goedkoper en milieuvriendelijker

Met deze eenvoudige stappen kun je tot wel €2000 per jaar besparen op je vaste lasten. Het is de moeite waard om regelmatig je financiën door te lichten en te kijken waar je kunt bezuinigen zonder in te boeten op kwaliteit van leven.

Hoe werkt het met Water ?2023-11-13T20:51:25+00:00

Water is een semi-overheidinstelling, waarbij de keuze van je waterleverancier afhankelijk is van je postcode. Deze cruciale dienst, die voor iedereen toegankelijk moet zijn, wordt beheerd door regionale instanties om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de watervoorziening te waarborgen. In veel landen is het verplicht om voor deze basisbehoefte te betalen, met kosten die doorgaans rond de 10 euro per persoon per maand liggen. Hoewel je geen optie hebt om je waterleverancier te kiezen, is de collectieve aanpak essentieel om ervoor te zorgen dat schoon drinkwater beschikbaar is voor alle inwoners, ongeacht hun locatie. Het waarborgen van deze toegang tot water is van het grootste belang voor de volksgezondheid en het welzijn

Welke verzekeringen zijn verplicht ?2023-11-13T20:53:01+00:00

Aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering zijn vaak verplicht gesteld vanuit huurovereenkomsten. Deze verzekeringen zijn bedoeld om zowel huurders als verhuurders te beschermen tegen financiële risico’s. De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die huurders mogelijk aanrichten aan de woning of aan eigendommen van derden. De inboedelverzekering beschermt de persoonlijke bezittingen van de huurder tegen schade of diefstal. Het hebben van deze verzekeringen is vaak een voorwaarde om een huurwoning te betrekken.

Daarnaast kan een opstalverzekering verplicht worden gesteld door hypotheekverstrekkers. Deze verzekering dekt schade aan de structurele elementen van een woning, zoals muren en het dak. Het hebben van een opstalverzekering is vaak een vereiste om een hypotheek te kunnen krijgen, omdat het de investering van de geldverstrekker beschermt.

Zorgverzekeringen en autoverzekeringen zijn doorgaans verplicht vanuit de overheid. Zorgverzekeringen waarborgen toegang tot gezondheidszorg voor iedereen, terwijl autoverzekeringen dekking bieden in geval van schade of letsel bij verkeersongevallen. Deze verplichtingen zijn ingesteld om de veiligheid en het welzijn van individuen en de samenleving als geheel te waarborgen. Het is belangrijk om te voldoen aan deze verzekeringsverplichtingen om juridische problemen te voorkomen en financiële bescherming te bieden

Waarom Sim Only vaak gekozen wordt ?2023-11-13T20:54:01+00:00

Veel mensen kiezen ervoor om over te stappen naar sim-only telefonie vanwege verschillende aantrekkelijke voordelen. Allereerst biedt sim-only flexibiliteit. Gebruikers hebben de vrijheid om hun eigen toestel te behouden of een nieuw, los toestel te kiezen, zonder vast te zitten aan een langdurig contract met een dure smartphone-inclusief bundel. Hierdoor kunnen ze geld besparen op maandelijkse kosten.

Daarnaast zijn sim-only abonnementen vaak voordeliger dan traditionele contracten met toestellen. Ze bieden scherpere tarieven voor belminuten, sms’jes en vooral data, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Bovendien kunnen gebruikers hun sim-only abonnement gemakkelijk aanpassen aan hun behoeften. Ze kunnen kiezen voor kortlopende of maandelijks opzegbare contracten, wat ideaal is voor mensen die hun telefoonplannen flexibel willen houden.

Ten slotte waarderen veel mensen de transparantie van sim-only abonnementen, omdat er geen verborgen kosten zijn voor de financiering van de smartphone. Overstappen naar sim-only biedt dus financiële voordelen, keuzevrijheid en eenvoud, wat het aantrekkelijk maakt voor velen

Welke aansluiting moet ik kiezen voor internet ?2023-11-13T20:56:16+00:00

Hier zijn de verschillen en voordelen tussen kabel, glasvezel en ADSL op basis van verschillende aspecten:

 1. Internettype:
  • Kabel: Gebruikt coaxkabels voor internettoegang.
  • Glasvezel: Maakt gebruik van glasvezelkabels voor supersnel internet.
  • ADSL: Maakt gebruik van de bestaande telefoonlijn voor internettoegang.
 2. Download Snelheid:
  • Kabel: Biedt doorgaans hoge download snelheden, tot 1 Gbps.
  • Glasvezel: Biedt de hoogste download snelheden, tot 10 Gbps.
  • ADSL: Snelheden variëren afhankelijk van de afstand tot de telefooncentrale, meestal tot 20-24 Mbps.
 3. TV Pakket:
  • Kabel: Biedt vaak uitgebreide TV-pakketten met veel zenders en diensten.
  • Glasvezel: Kan vergelijkbare TV-pakketten als kabel aanbieden.
  • ADSL: Biedt basis TV-opties, maar heeft mogelijkheden voor uitbreiding.
 4. Providers:
  • Kabel (bijv. Ziggo): Levert kabelinternet en TV met uitgebreide diensten.
  • Glasvezel (bijv. KPN, Delta): Biedt supersnel internet en TV via glasvezelnetwerken.
  • ADSL (bijv. Budget Thuis, Odido): Gebruikt DSL-technologie voor internet en TV.
 5. Betrouwbaarheid:
  • Kabel en Glasvezel: Staan bekend om hun stabiliteit en betrouwbaarheid.
  • ADSL: Kan gevoeliger zijn voor de afstand tot de telefooncentrale.
 6. Beschikbaarheid:
  • Kabel en ADSL: Doorgaans breed beschikbaar in stedelijke en landelijke gebieden.
  • Glasvezel: Nog niet overal beschikbaar, voornamelijk in stedelijke gebieden.
 7. Prijs:
  • De prijzen variëren afhankelijk van de provider en het gekozen pakket, maar simpele ADSL-abonnementen zijn vaak goedkoper dan kabel en glasvezel.
 8. Toekomstbestendigheid:
  • Glasvezel: Wordt gezien als de meest toekomstbestendige optie vanwege de hoge snelheden en bandbreedte.

Kabel, glasvezel en ADSL hebben elk hun eigen voordelen en het juiste type internet hangt af van de individuele behoeften, beschikbaarheid in het gebied en budget van de gebruiker.

Vast of flexibel contract kiezen voor energie ?2023-11-13T20:59:20+00:00

Een vast energiecontract biedt vaak welkome stabiliteit, vooral nu de gasprijzen in de winter de laatste twee jaar aanzienlijk zijn gestegen door de toenemende vraag en geopolitieke spanningen, zoals de oorlogssituatie. Dit geeft huishoudens gemoedsrust, wetende dat hun tarieven gedurende de contractperiode constant blijven. Het bespaart hen ook de onzekerheid van onverwachte prijsstijgingen.

Flexibele energiecontracten zijn over het algemeen goedkoper, maar ze brengen meer onrust met zich mee vanwege de fluctuerende gas- en stroomprijzen. Ze zijn geschikt voor mensen die bereid zijn prijsschommelingen te accepteren en actief op zoek zijn naar manieren om te besparen door op het juiste moment te switchen tussen energieleveranciers.

Voor degenen die op zoek zijn naar de laagste tarieven en bereid zijn om met prijsschommelingen om te gaan, kan een dynamisch energiecontract de meest kostenefficiënte optie zijn. Het vereist echter actieve monitoring en het maken van strategische beslissingen om te profiteren van gunstige prijsschommelingen.

Belangrijke energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Green Choice en Budget Energie bieden verschillende contractopties om aan de uiteenlopende behoeften van consumenten te voldoen. Het is essentieel om de mogelijkheden te vergelijken en een contract te kiezen dat past bij uw financiële situatie en risicotolerantie.

Het loont dus de moeite om je vaste lasten kritisch te bekijken en te ontdekken waar je extra geld kunt besparen. Vooral op energie en internet

info-6

About the author : admin

Leave A Comment

Go to Top