Veel mensen kiezen ervoor om over te stappen naar sim-only telefonie vanwege verschillende aantrekkelijke voordelen. Allereerst biedt sim-only flexibiliteit. Gebruikers hebben de vrijheid om hun eigen toestel te behouden of een nieuw, los toestel te kiezen, zonder vast te zitten aan een langdurig contract met een dure smartphone-inclusief bundel. Hierdoor kunnen ze geld besparen op maandelijkse kosten.

Daarnaast zijn sim-only abonnementen vaak voordeliger dan traditionele contracten met toestellen. Ze bieden scherpere tarieven voor belminuten, sms’jes en vooral data, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Bovendien kunnen gebruikers hun sim-only abonnement gemakkelijk aanpassen aan hun behoeften. Ze kunnen kiezen voor kortlopende of maandelijks opzegbare contracten, wat ideaal is voor mensen die hun telefoonplannen flexibel willen houden.

Ten slotte waarderen veel mensen de transparantie van sim-only abonnementen, omdat er geen verborgen kosten zijn voor de financiering van de smartphone. Overstappen naar sim-only biedt dus financiële voordelen, keuzevrijheid en eenvoud, wat het aantrekkelijk maakt voor velen